Obitelj Toljanić svojim radom i načinom života uspješna je, hrabra i osebujna.
Franjo, Ankica i Marija sa svojim bračnim drugovima Katarinom r. Sudac, Ivanom Brusićem i Mladenom Toljanićem, tri su obitelji s dvadeset i jednim djetetom, a životom, poslom i zajedništvom jedna složna, velika i vrijedna obitelj.
Može li priča o jednoj obitelji imati ljepši početak?
Baštineći u svom poslu tradiciju i posebnost okruženja kao svoje trajno opredjeljenje, otvorena prema svim danas dostupnim novitetima u unapređivanju poslovanja i života, ova je obitelj napravila poveći iskorak te pretvorila svoje poslovanje u modernu zadrugu, u važan gospodarski i turistički čimbenik.

A sve je počelo davno prije, jer žlahtina je u obitelji Toljanić djedovina.
Ipak, posebno mjesto ima pokojni otac Ivan Toljanić koji se sa suprugom Katicom bavio vinogradarstvom, vinarstvom i trgovinom, a sedamdesetih godina Toljanići se počinju baviti i turizmom.

Obiteljsku zadrugu Gospoja, nazvanu po istoimenoj crkvici Majke Božje od zdravlja u neposrednoj blizini kuće Toljanićevih, osnovao je 1995. godine. Iste je godine predstavio i svoju etiketu Žlahtina Toljanić, a 1997. vinarski je posao povjerio djeci.
Danas PZ Gospoja od oko 25 vagona grožđa (oko 90% žlahtine) iz obiteljskog vinograda na površini od 6 hektara i otkupom iz kooperantskog odnosa s partnerima, proizvodi oko 150.000 boca žlahtine, po mišljenju struke jedne od najboljih. Od toga veći dio prodaje u svom Vinotelu, renomiranim ugostiteljskim objektima u Vrbniku te trgovini Gospoja u Crikvenici.
Koncept PZ Gospoja unaprijeđen je novoizgrađenim butiknim hotelom po imenu Vinotel Gospoja. Objekt je tematski uređen, ima 4 zvjezdice i 22 smještajne jedinice. Izgrađen je na temeljima obiteljske kuće, u idiličnom dijelu Vrbnika, u neposrednoj blizini mora, gdje je jednostavno sve Gospoja, ime ulice i prekrasnog parka nad morem, zavjetna crkvica s blagoslovom Majke Božje.

HOTEL-VINOTEL
ONLINE BOOKING